dagis, förkylning och vikarie

Wilma har nu blivit ett dagis barn, men hon hann bara vara på dagis i en vecka innan hon blev sjuk. Natten till onsdag så vaknade hon och bara skrek.Det visade sig att hon hade lite feber och på onsdags morgonen så hade hon runt 38 graders feber. Så det blev inget dagis för Wilmas del och nu så har vi varit hemma i 3 dagar. I går var hon feberfri men då hade hon börjat vara snorig istället så jag och Daniel tog beslutet att hon skulle vara hemma idag också och blir helt frisk tills på måndag så vi kan fortsätta inskolningen.

Jag har även blivit vikarie på 4 förskolor i Farsta Strand så de kan iprincip ringa när som och kolla om jag kan hoppa in. Kunde ha börjat jobba som vikarie redan i måndags men i och med att jag håller på att skola in Wilma på dagis så gick det ju inte alls. Vilket var lite synd!

Sen så kan jag berätta att vi har en liten "ny" familjemedlem som fått namnet Mimmi, som just i denna stund ligger och sover här brevid mig. Hon är världens gosigaste och busigaste lilla kattunge. Hon har redan haft sönder en blomkruka och var påväg att ha sönder en till igår kväll.
Känns ibland som att jag har två små yrväder här hemma och det kan vara riktigt påfrestande. Men samtidigt så är det underbart när de båda är lugna och inte provocerar varandra.

Vet att det är en del som är lite nyfikna och vill se bilder från bröllopet och jag lovar det kommer, har inte fått bilder från fotografen än och vill inte lägga upp bilder jag fått från nära och kära.  Så det kommer lovar lovar lovar!!

kram på er

Bröllopsdagen 4/7 - 2009 (del 4)

Medan vi var borta och fotograferade så hade vi ordnat så att medan gästerna väntade så fick de lite små tilltugg. Som vi också hann smaka lite av. Jag gillade framför allt de som hade jordgubbar och ost på sig, super mumsiga.

Sedan var det dags för brudskålen, jag dricker ju inte champange så det blev bara en symbolisk liten klunk för min del. Sen äntligen var det dags för middagen!
Till förrätt: Avocadofjäril med drottningräkor och serranochips. Det var väldigt gott men inget som huvudrätten.
Till Huvudrätt: Kronhjort med potatisgratäng, svampragu och skogsbärssås. Var gudomligt gott!

Sen var det kaffe med tårta. Eller vi hade gjort så att vi hade portionsbakelser till alla gästerna och en toptårta till brudparet.
Vi fick mycket beröm för allt maten och för bakelserna från alla gästerna.

Blev en mycket lyckad kväll. Är verkligen super nöjd.
Men jag kan säga att det är inte lätt att gå på toa i klänning och underkjol, är tur att man har superduper bra vänner som ställer upp!
Vill tacka båda mina underbar tärnor som gjorde min och Daniels dag till den bästa dagen i vårt liv.
Sen vill jag också tacka Anders som ställde upp som toastmaster och mamma som tog så bra hand om Wilma hela dagen.
Ett stort stort tack till Klas som förevigade vår dag i bild!Har nu börjat skola in Wilma på dagis och det går jätte bra, sen kan jag berätta att vi fått en ny medlem i familjen. En liten kattunge vid namn Mimmi!

Ja hoppas ni har fått lite nöje av att läsa om vår bröllopsdag. Nu börjar vi komma in i vardags lunket igen, ska bara fixa nytt id-kort asap.

kram på er

Bröllopsdagen 4/7 - 2009 (del 3)

När kyrkklockorna har ringt färdigt så börjar vår solist och kantorn att sjunga/spela vår ingångslåt "The rose". Nu gör vi oss redo att ställa oss på plats på altargången.
Där står vi ett tag innan vi börjar gå längs altargången mot altaret. Jag kan inte sluta le åt alla som står där i bänkarna.
Längst fram ser jag Wilma och min mamma. Så fort Wilma ser mig och Daniel så börjar hon ropa: "Mamma, pappa" men hon stannar ändå kvar hos sin mormor.
Vi hade först en tanke på att Wilma skulle gå med oss längs altargången men då skulle risken finnas att hon skulle vilja springa omkring mer än hon nu gjorde.
Längst fram i kyrkan så finns den en trappa, som jag snubblade lite på när vi döpte Wilma, som jag hade varit lite rädd för i och med klänningen men det gick perfekt.
Där framme står vi ett tag och väntar medan solisten sjunger färdigt låten.

Sedan börjar vår kvinnliga präst att tala och det händer även nu att Wilma ibland roppar på sin mamma och pappa men min mamma gör ett jätte jobb med att hålla henne lugn och stilla.
Jag minns allt som hände under vigseln men jag kan inte på ett bra sätt beskriva det. Jag vet att jag fick ont i fötterna av att stå så länge och försökte avlasta mellan fötterna. Under hela vigseln så håller jag och Daniel varandra i handen, känns bra och tryggt.

Solisten sjunger även en låt som heter: Somewhere over the rainbow. Som var helt underbart vacker.
Som utgångslåt hade vi valt: Av längtan till dig, också den var underbart vackert framförd. Snubblade tack och lov inte i trappen på vägen ut heller.

Väl ute så går vi runt kyrkan och in på samma ställe som när vi kom till kyrkan. Detta för att vi skulle komma ut och möta alla gäster. så att de kunde ta kort på oss och blåsa såpbubblorna vi hade köpt. Vi står ett tag och alla tar de obligatoriska korten och Wilma får komma fram till oss och vara med på några av korten.

Efter de obligatoriska korten kommer gästerna fram och kramar om och gratulerar. Sen bär det av mot bilen som ska ta oss till stället där vi ska fotografera oss. Och vilken bil sen, var en ganska så lyxig bil som skulle kostat närmare 500 000 kr att köpa. Den hade videokamera bak på bilen så att man såg på en skärm inne i bilen vad som fanns bakom bilen. det var bara en av många tuffa saker den hade. Vi hade helt och hållet gett bil uppgiften till Daniels pappa Anders, som även var vår toastmaster, så vi hade verkligen ingen aning om vad vi skulle få åka i för bil.

Eftersom fotografen var en nära vän så la han fram förslaget att vi kunde fotografera i närheten av där han bor för vi hade verkligen ingen aning om vart man kunde åka för att ta bra kort. Sen att Klas bor i närheten av där festen skulle hållas gjorde ju saken bara bättre.
Vi hade ju vädret med oss när vi vistades utomhus så vi behövde aldrig använda oss av paraplyet som vi hade tagit med oss.


Ledsen att det tog ett tag innan ni fick del tre men har varit full rulle här hemma och så var jag iväg på ett jobb i helgen uppe i Skellefteå.

Sista delen kommer inom kort lovar!
kram på er!


Bröllopsdagen 4/7 - 2009 (del 2)

Vi åkte ner till taxin, hade bokat en stor taxi så att jag skulle få plats med min klänning och med alla andra (2 tärnor, brudgummen och Danne). Hade varit ganska så lugn på morgonen men nu när vi satt i taxin och verkligen var påväg så började nerverna göra sig påminda.

Kommer fram till kyrkan (Brännkyrka kyrka) och ser att ALLA gäster står på parkeringen och pratar med varandra, jag blir lite smått galen för inte ville jag att de skulle se min klänning innan jag ens kommit in i kyrkan! Daniel ringer Anders (hnas far som var vår toastmaster) och ber honom fösa bort alla mot ingången men folket går riktigt segt.
Sen hade jag/vi en sträcka på kanske 5 meter som vi skulle gå för att komma in i kyrkan från sidan. Hur ska jag kunna ta mig från taxin till sidodörren utan att folket som står 20 meter bort och stirrar mot oss. Först så funderar vi på om alla ska täcka mig med sina egna kroppar men jag får panik när jag ser att en del står och tittar mot oss så jag börjar bara springa med klänning och allt rakt mot sidodörren.

Där inne står prästen och vår fotograf, som även är min mors barndomskompis, Klas. Ser den underbara brudbuketten och tärnbuketterna för första gången och jag är SÅÅÅÅÅ nöjd.
Dags att bättra på läppglans och spraya håret med lite mer spray.
Sedan bege sig ner och vänta innan vi kunde gå upp igen och ut i kyrkan. Medan vi står där och väntar ska ju så klart en gå på toa innan så jag blir tvungen att gömma mig.

Sedan blev det då äntligen dags att börja gå upp och göra oss berädda.

Vi står i trappan och höra kyrkklockorna ringa och min mage drar ihop sig som en knut. Nu gäller det, nu är det dags!Fortsättning följer! ;OP

RSS 2.0